Provincie stelt 20.000 euro beschikbaar voor virtueel museum Hunebedcentrum

Cees Bijl (rechts) en Albert Trip knippen het lint voor het nieuwe entreegebouw van het Hunebedcentrum door.

Nog eens 20.000 euro voor de opbouw van het virtueel museum. Dat cadeautje had gedeputeerde Cees Bijl voor het Hunebedcentrum.

Hij verraste directeur Hein Klompmaker ermee tijdens de opening van het nieuwe entreegebouw vrijdagochtend. Bijl noemde het Hunebedmuseum een toeristische factor van belang voor de provincie Drenthe en sprak zijn waardering uit voor de manier waarop het Hunebedcentrum aan de weg timmert. ,,Met minimale middelen wordt het maximale resultaat behaald.”

Archeologische encyclopedie

Van de anderhalf miljoen euro die de hele renovatie van het Hunebedcentrum kost, levert de provincie met een miljoen veruit het grootste aandeel. Nu het entreegebouw af is, kan het museum zich concentreren op het optuigen van de nieuwe expositie. Daarvoor is nog ruim 1,1 miljoen euro beschikbaar. Het virtueel museum wordt een soort archeologische encyclopedie. Internetbezoekers kunnen via landkaarten al inzoomend er straks de informatie halen die ze zoeken.

U gaat op vakantie naar de Dordogne en wilt weten wat de omgeving van Périgueux aan prehistorische vondsten heeft opgeleverd? Het virtueel museum moet straks uitkomst bieden. Het is ook de bedoeling dat bezoekers daarvan - à la Wikipedia - met eigen bijdragen het ‘museum’ verder verrijken.

Sinterklaas-gevoel

Albert Trip van de gemeente Borger-Odoorn maakte voor Klompmaker het Sinterklaas-gevoel helemaal compleet. Namens de gemeente beloofde hij dat de bebording - een punt van zorg voor het museum - in orde komt.

Nieuws

menu