Provincie wil extra gas geven voor Formule 1: 'We spannen ons in tot het uiterste'

De provincie Drenthe zal Max Verstappen en de andere Formule 1 racers met open armen ontvangen. Foto ANP/Jeroen Jumelet

Nu het kabinet heeft aangegeven geen stuiver te willen steken in de financiering van de Formule 1 races op het Circuit in Zandvoort te halen, moet Drenthe alle zeilen bij zetten.

Met die gedachte omarmde een ruime meerderheid van Provinciale Staten woensdag een motie die het provinciebestuur oproept om zich tot het uiterste in te spannen.

Vuur uit de sloffen

Onder anderen gedeputeerde Henk Brink (VVD) loopt zich al het vuur uit de sloffen, maar volgens zijn partijgenoot Willemien Meeuwissen kan er in het college van GS nog wel een tandje bij.

Eerder riep zij de provincie ook op om de lobby voor de Formule 1 te steunen, maar toen kreeg zij geen meerderheid achter zich.

,,Maar wát moet er dan extra gebeuren?’’, vroeg SP-Statenlid Wim Moinat woensdag. Misschien nog een bezoek aan Londen, waar Formula One Management (FOM) zetelt, suggereerde Meeuwissen. ,,Maar dat ga ik niet allemaal hier bedenken’’, stelde zij.

Allemaal te vaag

Moinat vond het allemaal te vaag, waarop de partij tegen stemde. Ook GroenLinks was tegen. Statenlid Henk Nijmeijer vindt extra inspanningen om Formule 1 naar Assen te halen niet nodig.

Gedeputeerde Henk Jumelet (CDA) ziet de motie als steun voor de inspanningen van het college. ,,We zijn druk aan het lobbyen. Dat gebeurt grotendeels achter de schermen, maar we spannen ons in tot het uiterste.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu