Publiek houdt van Band-its

The Band-Its uit Westerbork

Vijf bands streden zaterdagavond in Emmen om een plekje in de noordelijke finale voor coverbands. Vijf Drentse en een Groningse. Sanne de Band uit Hoogezand won.

EMMEN Van Armin van Buurens ‘This is what it feels like’ tot The Romantics ‘What I like about you’. Het komt allemaal voorbij in het volle poppodium Apollo, het achterzaaltje van café Groothuis in Emmen. De Drents/Groningse voorronde van The Clash of the Coverbands is deze zaterdagavond in volle gang,

The Band-its uit Westerbork speelt een hardrocknummer van AC/DC, maar ook het gevoelige ‘I would stay’ van Krezip. Van alles wat, zeg maar. Bij het stampnummer ‘What I like about you’ van The Romantics perst zangeres Jolien Dijkstra er een krachtige mondharmonicasolo uit. Als ze klaar is drukt ze het apparaatje achteloos in de kontzak. ,,Gisteravond speelden we nog in Utrecht op een studentenfeestje. En nu hier voor een volle zaal.”

Vier bands gaan door naar de volgende ronde. De vakjury kiest er twee en het publiek mag stemmen op twee favorieten. Het publiek vindt The Band-its ook mooi, want dat stemt de band naar een plekje in de noordelijke finale in oktober. Samen met Level Up uit Klazienaveen.

De vakjury heeft een andere mening. Die vindt het optreden van Sanne de Band uit Hoogezand het beste. De enige Groningse deelnemer steekt de vijf Drentse bands de loef af. Ook nummer twee, Local uit Beilen, mag door naar de Noord-Nederlandse finale (met Friesland) in oktober in Martiniplaza in Groningen.

Bands die goed presteren kunnen er nog een leuk optreden aan overhouden. Zo mag de band Moonshark uit Assen, die vorig jaar doordrong tot de landelijke finale in Paradiso Amsterdam, optreden tijdens het TT Festival in Assen. Organisator John van den Borne van The Clash of The Coverbands, tevens voorzitter van de vakjury, hoopt nog meer bands op het TT-podium te krijgen. ,,We zijn er nog mee bezig.”

Van den Borne zag zaterdagavond zo’n 250 bezoekers in poppodium Apollo. ,,Zo’n zeventig procent van de bezoekers is fan van een van de bands.”

De finale van de Clash of The Coverbands is in januari in poptempel Paradiso in Amsterdam. De achttien deelnemers krijgen daarvoor begeleiding. De winnaar wacht een cd-contract met videoclip.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu