PvdA Drenthe in de bres voor poppodia

PvdA Drenthe in de bres voor poppodia

De Statenfractie van de PvdA in Drenthe maakt zich zorgen over de positie van de poppodia in de provincie.

De Statenfractie van de PvdA in Drenthe maakt zich zorgen over de positie van de poppodia in de provincie.

Geen enkel Drents popodium heeft op dit moment een landelijk erkende status. Volgens de sociaaldemocraten gaat dit ten koste van talentontwikkeling, doordat de podia nu boekingen en subsidies mislopen.

De sociaaldemocraten vinden dat er een rol is weggelegd voor de provincie om de podia zo te ondersteunen, dat zij in de toekomst wel weer kunnen rekenen op de erkende status. ,,Het in stand houden van een goede culturele ruggengraat ligt ten grondslag aan het cultuurbeleid in Drenthe.'' De partij stelt hierover een serie van schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten.

De PvdA stelt dat podia zoals VanSlag in Borger en Apollo in Emmen ,, een belangrijke rol vervullen in het stimuleren van jong talent. Ze ontberen echter een landelijke erkenning als poppodium, wat een negatief effect heeft op hun naamsbekendheid. Daarmee lopen de podia niet alleen boekingen van landelijke boekingsbureaus en bekende bands mis, maar grijpen ze ook naast een aantal subsidies, zoals de subsidie die het Fonds Podiumkunsten uitkeert aan erkende cultuurpodia.''

De PvdA vindt dat de provincie er alles aan moet doen om voor één of meer Drentse podia vanaf volgend jaar weer de landelijk erkende status te verwerven.

(Foto: Archief DvhN)

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu