PvdA Emmen: kunnen alle scholieren wel les volgen vanuit huis?

Het gemeentehuis van Emmen. FOTO DVHN

De PvdA in Emmen maakt zich zorgen of alle leerlingen in de gemeente wel de middelen hebben om vanuit huis hun lessen te kunnen volgen. De partij heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Door de coronacrisis zijn scholen gesloten en krijgen leerlingen les vanuit huis. Volgens de PvdA kan het zijn dat sommige scholieren niet aan kunnen haken bij deze digitale lessen, omdat ze niet de benodigde apparatuur in huis hebben. Dan gaat het bijvoorbeeld om een laptop of een tablet.

De partij vreest dat leerlingen die deze spullen niet hebben, lessen missen en daardoor een leerachterstand kunnen oplopen.

Inzameling

De PvdA wil daarom van het Emmer college weten of er voldoende leermiddelen beschikbaar zijn voor de leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs in de gemeente. Als blijkt dat dit niet het geval is, dan willen de sociaaldemocraten dat de gemeente een inzameling voor deze kinderen opstart.

De partij hoopt via die weg voldoende apparatuur op te halen bij particulieren, het bedrijfsleven en de gemeente zelf om alle leerlingen in staat te stellen om hun lessen digitaal te volgen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu