PvdA bezorgd om schoolproject Een

CBS De Regenboog in Een. FOTO GOOGLE STREETVIEW

De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Noordenveld is bezorgd over een project dat bewoners willen opzetten in een oude basisschool.

Het college van B en W heeft aangegeven initiatieven van dorpsbewoners te stimuleren, maar de PvdA is bang dat de gemeente in dit geval juist dwarsligt of in ieder geval voor vertraging zorgt.

Drie inwoners van Een willen een kleinschalige woon-zorgvoorziening opzetten in het gebouw van christelijke basisschool De Regenboog. Dat gebouw komt deze zomer leeg te staan als de school fuseert en verhuist naar de nieuwe multifunctionele accommodatie.

Het projectplan is vorig jaar januari al ingediend, maar de initiatiefnemers hebben daarna niets meer vernomen. Half januari dit jaar dienden ze een lijst met vragen in bij B en W, maar een reactie is tot nog toe uitgebleven.

De PvdA is bang dat het college andere plannen heeft met de school en heeft B en W gevraagd of ideeën vanuit het dorp geen voorrang zouden moeten krijgen, zoals burgemeester Klaas Smid tijdens de nieuwjaarsreceptie nog benadrukte.

Nieuws

Meest gelezen

menu