Hoe Drenthe de eerste barsten veroorzaakt in de verloving tussen GroenLinks en de PvdA

Drie gedeputeerden, vrnl Hans Kuipers (GroenLinks),  Tjisse Stelpstra (CU) en Henk Jumelet (CDA) bespreken tijdens de verkiezingsavond samen met Martin Nanninga van de Vereniging Drentse Gemeenten de binnenkomende uitslagen. Jumelet blijft naar het zich laat aanzien gedeputeerde, de andere twee keren waarschijnlijk niet terug in het college.

Drie gedeputeerden, vrnl Hans Kuipers (GroenLinks), Tjisse Stelpstra (CU) en Henk Jumelet (CDA) bespreken tijdens de verkiezingsavond samen met Martin Nanninga van de Vereniging Drentse Gemeenten de binnenkomende uitslagen. Jumelet blijft naar het zich laat aanzien gedeputeerde, de andere twee keren waarschijnlijk niet terug in het college. Foto: Marcel Jurian de Jong

De samenwerking tussen PvdA en GroenLinks is een weerbarstige kwestie, nu in Drenthe de PvdA waarschijnlijk gaat besturen en GroenLinks in de oppositie gaat.

Sam Pormes, fractievoorzitter van GroenLinks in het Drents Parlement, is niet zo van het zoete broodjes bakken. Het debat in het Drents Parlement over de voortgang van de vorming van een nieuw provinciebestuur moet woensdag nog plaatsvinden, of hij is al bezig het vuurtje van de oppositie wat op te stoken.

Met het water voor de dokter

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's