PvdA-raadslid in Emmen dook onder na bedreiging: 'In wat voor verschrikkelijke film waren wij beland?'

Opeens je huis moeten verlaten omdat je je leven volgens de politie niet zeker bent. Het overkwam het Emmer PvdA-raadslid Reyhan Horasan dit jaar. Nog altijd is onduidelijk wie haar en haar gezin bedreigde. Even griezelig als gekmakend. Voor het eerst doet ze haar verhaal.

Reyhan Horasan, raadslid voor de PvdA in Emmen, moest onderduiken na een ernstige bedreiging: ,,Wat zou het fijn zijn op een dag te weten wie die mail verstuurde."

Reyhan Horasan, raadslid voor de PvdA in Emmen, moest onderduiken na een ernstige bedreiging: ,,Wat zou het fijn zijn op een dag te weten wie die mail verstuurde." Foto: Marcel Jurian de Jong

Emmen, zaterdagavond 22 augustus. Reyhan Horasan kijkt met haar 15-jarige dochter naar een politieserie op televisie. Het is al laat, kwart over elf. Opeens gaat de bel. De Emmense en haar dochter kijken elkaar aan. Horasan vertrouwt het niet helemaal, maar doet toch open. Op de stoep staat een man die zegt dat hij van de politie is. De schrik slaat Horasan om het hart. Als er op dit tijdstip een politieman voor de deur staat, dan moet er iets ergs met de familie zijn gebeurd. Nadat de man zich heeft gelegitimeerd, laat Horasan hem binnen.

Nieuws

menu