RDW waarschuwt eigenaren van (land)bouwvoertuigen voor dreigende financiële strop: registreer het voertuig voor 1 januari

Pieter Drent (op de graafmachine) en Auke Henk Hartstra (op de trekker) scheppen de grote waternavel met grote happen uit een schouwsloot op het land van Wubbo de Jong.

Pieter Drent (op de graafmachine) en Auke Henk Hartstra (op de trekker) scheppen de grote waternavel met grote happen uit een schouwsloot op het land van Wubbo de Jong. Foto: Arodi Buitenwerf

Duizenden bedrijven en particulieren moeten hun (land)bouwvoertuigen nog registreren. Doen ze dit niet voor 1 januari 2022, dan mogen ze daarna niet meer met hun voertuig de weg op. Daarvoor waarschuwt de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Op dit moment is nog slechts de helft van de verwachte 550.000 voertuigen geregistreerd.

De RDW ziet het aantal aanvragen de laatste weken wel toenemen, maar nog onvoldoende om erop te vertrouwen dat alle voertuigen voor 1 januari 2022 zijn geregistreerd. In juli, augustus en september zijn in totaal bijna 125.000 registraties voor land- en bosbouwtrekkers, rijdende werktuigen en getrokken materieel aangevraagd. In de laatste elf weken moeten nog ruim 250.000 voertuigen geregistreerd worden.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's