RIVM: 115 mensen overleden aan het coronavirus, opnieuw minder ziekenhuisopnames

Een coronatest. Foto: Reuters

Er zijn sinds de RIVM-update van zaterdag 115 patiënten aan de gevolgen van het coronavirus overleden. De dag ervoor was dat aantal 164. Het totaal aantal vastgestelde doden in Nederland staat nu op 1.766. Dat meldt het RIVM zondag.

Er werden 253 patiënten opgenomen in het ziekenhuis de afgelopen 24 uur, wat het totaal aantal ziekenhuisopnames op 6.875 brengt. Ook het aantal ziekenhuisopnames is verminderd, zaterdag stond de teller nog op 336.

1.224 mensen werden positief getest. Daarmee komt het totaal op 17.851. Het is opvallend dat dat aantal het hoogste is dat is geteld. Mogelijk is dat een eerste signaal dat Nederland zijn testcapaciteit fors opvoert, een ambitie die minister Hugo de Jonge afgelopen week uitsprak.

Testrichtlijnen aangepast

De testrichtlijnen van het RIVM zijn aangepast. Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus is waarschijnlijk veel hoger, want de GGD test lang niet iedereen die ziek is. Een onbekend aantal geïnfecteerden blijft buiten beeld. Deze mensen hebben slechts milde klachten of ze zieken thuis een paar dagen uit of ze voldoen niet aan de nieuwe richtlijnen van het RIVM

Nieuws

Meest gelezen

menu