RTV Drenthe start in het nieuwe jaar met ondertitelen nieuwsprogramma Drenthe Nu

Foto: Eigen foto

RTV Drenthe start 1 januari 2022 met het ondertitelen van zijn televisieprogramma Drenthe Nu. De omroep krijgt hiervoor een eenmalige subsidie van 50.000 euro van de provincie Drenthe.

RTV Drenthe schrapte in 2017 uit geldgebrek de ondertiteling via teletekst. Sindsdien is het voor slechthorenden lastig om de nieuwsprogramma’s te volgen. Reden voor de Adviesraad Toegankelijk Drenthe zich hard te maken voor de ondertiteling.

„Ik vind het geweldig dat dit gebeurt”, reageert secretaris Ineke Dilling van de Adviesraad Toegankelijk Drenthe. „Ongeveer 10 procent van de bevolking heeft in meer of mindere mate gehoorproblemen. Ondertiteling van programma’s is voor hen essentieel om te kunnen begrijpen waar het op televisie over gaat. Naast doven en slechthorenden blijken ook inwoners van allochtone afkomst in groten getale de ondertiteling te gebruiken. Dus het aantal mensen dat van ondertiteling afhankelijk is, is nóg groter.”

Vanaf 18.00 uur ondertitelen

De omroep begint 1 januari met het dagelijks ondertitelen van de nieuwsuitzendingen vanaf 18.00 uur. Met het bedrag van 50.000 euro kan de omroep het televisieprogramma tot de Statenverkiezingen in 2023 ondertitelen.

„Met deze mogelijkheid kunnen we deze groep optimaal bedienen en daarmee geven we nog beter invulling aan onze publieke taak”, reageert RTV Drenthe-directeur/ hoofdredacteur Dink Binnendijk.

Nieuws

Meest gelezen

menu