Raad Tynaarlo schuift besluit over doorfietsroute op lange baan

Een deel van de doorfietsroute is al klaar, maar het is een heikel punt hoe die langs Vries en bedrijventerrein Vriezerbrug moet lopen. Foto DvhN

De onverwachte mededeling dat er mogelijk een fietstunnel komt bij Vriezerbrug leidde er dinsdagavond toe dat er nog geen besluit ligt over het tracé van de doorfietsroute Groningen-Assen ter hoogte van Vries.

Twee weken geleden spraken omwonenden van het tracé in bij de gemeenteraad, maar die brak meteen daarna het agendapunt af vanwege het late tijdstip.

Waar moet de oversteek met N386 komen?

Een heikel punt is waar de oversteek met de N386 moet komen, dat is de doorgaande weg die langs Vries in oostelijke richting de A28, Tynaarlo en Zuidlaren loopt. Grote vraag is of die bij de brug over het Noord-Willemskanaal moet komen, of bij de rotonde met de afrit van de A28.

Het college heeft een voorkeur voor de eerste variant, veel raadsleden voor de tweede. Onverwacht meldde wethouder Hanneke Wiersema (CDA) dat de provincie onlangs een subsidieaanvraag heeft ingediend voor een fietstunnel om de oversteek bij de brug veiliger te maken. Het is echter onduidelijk hoe veel kans die aanvraag maakt.

Veel raadsleden maken zich zorgen over de oversteek bij de brug. Daar hebben auto’s vaak een flinke snelheid. De provincie noemt ook mogelijkheden als een 50-kilometer regime op de N386 en een middengeleider voor overstekende fietsers.

Omdat wethouder Wiersema geen verdere duidelijkheid kon verschaffen, besloot de raad de behandeling te staken, totdat de wethouder wel alle informatie kan verschaffen over de plannen van de provincie.

Nieuws

Meest gelezen

menu