Raad van State staat achter burgemeester Emmen: Keeshond Cyra mag voorlopig niet terug naar baasje

Burgemeester Van Oosterhout wil niet dat de keeshond terug gaat naar het baasje. De hond op de foto is niet Cyra. Foto's: Pixabay en archief DVHN

De in beslag genomen Emmense keeshond Cyra gaat voorlopig niet terug naar de eigenaresse. Dit blijkt woensdag uit een uitspraak van de voorzieningenrechter van de Raad van State.

Wel mag in het asiel in Beilen waar de hond al meer dan een jaar zit worden begonnen met een gedragstraining. Maar het baasje van Cyra mag daar niet bij zijn, vindt de voorzieningenrechter.

Bijtincidenten

Daarmee krijgt burgemeester Eric van Oosterhout voorlopig zijn zin. Hij wil niet dat de hond terug gaat naar de Emmense die het dier verpest zou hebben. Cyra heeft een aantal bijtincidenten op zijn naam staan. Verschillende rechters hebben zich al over de hond gebogen maar voorlopig blijft hij in Beilen.

Op 10 februari 2021 dient voor de Raad van State de bodemzaak. Dan zal definitief worden bepaald wat er moet gebeuren als voor de hond geen nieuw thuis wordt gevonden. De burgemeester pleit voor herplaatsing en anders een spuitje.

Ook zal de hoogste rechter uitmaken of de eigenaresse bij de gedragstraining moet worden betrokken. Van Oosterhout is daar fel op tegen. Naar zijn mening mag de hond onder geen voorwaarden terug naar zijn oude baasje.

Nieuws

menu