Raadsel opgelost: Orvelter foto is ode aan de liefde

Wie kent de mensen op deze foto? Foto: Ger Keijzers

Het mysterie is ontrafeld. De foto aan de boom in Orvelte is een ode aan de liefde. Het is de verlovingsfoto van de ouders van Ingrid Nederhoed.

Op de plek waar de foto aan de boom hangt, in Orvelte langs het Oranjekanaal, werden Aaltinus Nederhoed uit Garminge en Anna Stukje uit Nieuweroord eind jaren ‘50 verliefd op elkaar.

Wandelen langs het kanaal

,,De oudste zus van mijn moeder, Kea Enting, woonde aan het Oranjekanaal. Ze was destijds al getrouwd en veel jongeren gingen zondags na de kerk in Westerbork mee naar hun huis om elkaar te ontmoeten.”

,,Zo ging op een zondag ook Aaltinus Nederhoed uit Garminge mee, nadat hem de charmes van mijn moeder Anna Stukje waren opgevallen. Ze gingen dan wandelen aan het kanaal en daar werden ze verliefd.. of het ja-woord daar ook is gezegd blijft een mysterie!”

Jaren later, na het overlijden van haar ouders, wandelt Nederhoed langs het kanaal. Ze ziet de boom en komt op een idee: dit is de perfecte plek voor een klein bedevaartsplekje. Ongeveer vier jaar geleden hangen Nederhoed en haar zus de foto op.

Foto krijgt nieuwe plek

Nederhoed vindt het heel erg dat de boom plaats moet maken voor het fietspad. ,,We zullen binnenkort een ander plekje zoeken voor de foto.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu