Rabbe Vedder uit Annen met voorkeursstemmen in de raad (en een andere mogelijke nieuwkomer)

Rabbe Vedder uit Annen is met 462 voorkeursstemmen in de gemeenteraad van Aa en Hunze gekomen.

Vedder komt met dit aantal stemmen op de tweede plaats terecht, net onder wethouder Henk Heijerman die 2053 stemmen kreeg.

„Ik wist wel dat ik kans maakte. Ik heb zeventien jaar in Dorpsbelangen gezeten en ben actief geweest bij allerlei projecten. Maar zó overweldigend veel stemmen had ik niet verwacht.”

Nieuwkomer Vedder stond eigenlijk op plek 11 van de lijst van Gemeentebelangen. De partij boekte woensdag een historische overwinning. Ze haalden maar liefst 10 zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Dubbel gelukt

Met zoveel zetels was het Vedder sowieso gelukt in de raad te komen. Althans, als Gemeentebelangen in de coalitie komt en Heijerman weer doorschuift als wethouder.

„Via deze weg vind ik het wel net zo leuk”, zegt Vedder. „Dat ik zoveel steun krijg, met name uit Annen, is natuurlijk geweldig. Nu is Annen ook goed vertegenwoordigd. Ik ben enthousiast. We gaan ervoor.”

Andere nieuwe raadsleden

Naast Vedder bestaat er ook een kans dat Merel Wassink van GroenLinks in de raad komt. De nummer 4 op de lijst behaalde 214 stemmen. Mocht GroenLinks weer bij Gemeentebelangen in de coalitie stappen, dan schuift wethouder Co Lambert door, en komt Wassink in de gemeenteraad.

Wassink is de dochter van Bert Wassink, nu burgemeester van Terschelling. De jaren daarvoor was hij GroenLinks wethouder in Aa en Hunze.

Nieuws

menu