Rachma Scheffer (50) uit Schoonebeek overwint ziekte van Lyme en doet mee aan de zwaarste triathlon ter wereld op Hawaii. ‘Deze thriller is droom voor elke triatleet’

Triatleet Rachma Scheffer heeft zich gekwalificeerd voor het WK Ironman van Hawaii, de zwaarste triathlon ter wereld. De 50-jarige inwoonster van Schoonebeek is zich bewust welk extreem avontuur ze tegemoet gaat, maar toch gaat er ook een droom in vervulling.

Rachma Scheffer (50) uit Schoonebeek heeft zich gekwalificeerd voor het WK Ironman 2022 op Hawaii, dat is de zwaarste triathlon ter wereld.

Rachma Scheffer (50) uit Schoonebeek heeft zich gekwalificeerd voor het WK Ironman 2022 op Hawaii, dat is de zwaarste triathlon ter wereld. Foto: FinisherPiix

Scheffer stelde vorige maand tijdens de Ironman in Barcelona deelname aan het WK veilig. De fanatieke duursporter legde de slopende wedstrijd in Spanje over 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen af in een tijd van 9 uur en 56 minuten. Het was pas de eerste long distance die Scheffer voltooide.

Nieuws

Meest gelezen

menu