Ramona Knegt (12) fietst met haar zus Carolien (16) van het zwembad in Klazienaveen naar huis. Ze hoeven nog maar een paar honderd meter. Opeens worden ze van achteren aangereden | Bermmonumenten

Regelmatig passeren we bermmonumenten en vragen ons af wat op die plek gebeurde. Dagblad van het Noorden geeft komend jaar de slachtoffers en hun nabestaanden een gezicht in de nieuwe maandelijkse serie Bermmonumenten. Welk verdriet schuilt achter de kleine ode langs de weg? Aflevering 1: een zonnebloem voor Ramona Knegt.

Ramona Knegt was dol op paarden en zwemmen.

Ramona Knegt was dol op paarden en zwemmen. Foto: Familie Knegt

Nieuw-Dordrecht, donderdagavond 7 september 2000, twintig over negen. Ramona Knegt (12) fietst met haar zus Carolien (16) van het zwembad in Klazienaveen naar huis. Ze hoeven nog maar een paar honderd meter. Opeens worden ze van achteren aangereden door een auto. Carolien smakt tegen het wegdek en is even buiten bewustzijn. Als ze iets later opkijkt, ziet ze haar zusje niet meteen. Ramona ligt verderop, bij een boom. Ze is er slecht aan toe. Carolien schreeuwt zo hard ze kan. Even later liggen beide meiden in een ambulance, op weg naar het ziekenhuis in Emmen. Daar overlijdt Ramona nog dezelfde avond aan haar verwondingen.

Een zonnebloem van kunststof