Raptim 2: Gambia uit, altijd lastig... Hoe een voetbalelftal uit Coevorden in 2004 verzeild raakt in Afrika. 'Het bier was binnen mum van tijd op'

Raptim maakt zich in 2004 op voor de trip naar Gambia. Met van links naar rechts coach Daan Lelieveld, speler Bennie Ahlers, kapper Gert Schreur en speler Marcel Blaauwgeers.

Raptim maakt zich in 2004 op voor de trip naar Gambia. Met van links naar rechts coach Daan Lelieveld, speler Bennie Ahlers, kapper Gert Schreur en speler Marcel Blaauwgeers. Archieffoto: Wladimir van der Burgh

In de serie Deze week in... blikken we terug op historische momenten in Drenthe. Met soms een uitstapje... naar Gambia bijvoorbeeld. In deze periode in 2004 maakt Raptim 2 uit Coevorden zich namelijk op voor de uitwedstrijd tegen Raptim Gambia.

‘Raptim 2: Gambia uit, altijd lastig...’ kopt deze krant in 2004. Het is ook niet niks waar de voetballers van het tweede elftal van Raptim voor staan: de Coevordenaren moeten het in de zinderende hitte, duizenden kilometers van huis, op een zandvlakte opnemen tegen de razendsnelle spelers van Raptim Gambia. Want ook Afrika kent een Raptim. Kapper Gert Schreur uit Coevorden is daarvoor verantwoordelijk. Het uitstapje is zo allesbepalend voor speler Bennie Ahlers dat hij van hulp aan Gambia zijn levenswerk maakt.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's