Raspaard De Wolden naar Ouderendag De Wolden

Klaas Schaafsma is trots op het Raspaard voor de Ouderendag De Wolden. Foto DvhN

Ouderendag De Wolden is winnaar van het Raspaard 2017, de prijs voor beste maatschappelijke initiatief in De Wolden. In het gemeentehuis in Zuidwolde wisselde het beeldje dinsdagavond van eigenaar.

Burgemeester Roger de Groot maakte in zijn nieuwjaarsspeech bekend dat het Raspaard naar de Ouderendag gaat. ,,Een initiatief dat is georganiseerd door tien verschillende organisaties verspreid door heel De Wolden. Deze groep vindt het belangrijk dat er activiteiten voor ouderen worden georganiseerd.”

Ouderendag De Wolden bedient meer dan 700 mensen

Op 7 oktober werd de ouderendag georganiseerd. De Groot: ,,Meer dan 700 ouderen uit de Wolden hebben het initiatief meegemaakt en hopen op een vervolg. Ik denk dat onze ouderen dat verdienen.”

Klaas Schaafsma nam namens Ouderendag De Wolden het beeldje in ontvangst. ,,Ik weet nog niet waar die neergezet wordt. Ik denk dat hij onderling rond gaat tussen iedereen die erbij betrokken is.”

Ouderendag opvolger belevingsbos Kerkenveld

Het Raspaard is een beeld gemaakt door kunstenaar Bert Denneman en gaat jaarlijks als wisseltrofee naar een initiatief van bewoners in De Wolden. Naast de trofee ontvangt de winnaar een oorkonde.

Vorig jaar won Plaatselijk Belang Alteveer-Kerkenveld het beeld voor het realiseren van een belevingsbos in Kerkenveld. Een jaar eerder was het Glasvezel De Wolden dat de eerste editie van de prijs in ontvangst nam.

Nieuws

menu