Bestuurder met paardentrailer veroorzaakt ravage op de A37 bij Hollandscheveld. Automobilist die betrokken raakt, blijkt onder invloed van alcohol en drugs (update)

Ongeluk op de A37 bij Hollandscheveld. Foto: André Weima

Vanwege een botsing tussen twee voertuigen op de A37 tussen Nieuwlande en Hollandscheveld zijn maandagavond twee rijbanen in beide richtingen urenlang afgesloten geweest.

Bij het ongeluk op de rijbaan in de richting van Hoogeveen belandde een personenauto met een paardentrailer in de middenberm. Een andere auto belandde in de vangrail.

Twee inzittenden raakten gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Andere inzittenden worden ter plekke gecontroleerd op verwondingen. In de trailer waren geen paarden aanwezig.

Onder invloed

Volgens de politie heeft de bestuurder met de trailer de aanrijding veroorzaakt. Hij wilde een vrachtwagen inhalen maar zag niet dat hij op dat moment zelf werd ingehaald door een personenauto. De bestuurder van dat voertuig bleek onder invloed van drugs en alcohol. De auto met Duitse kentekenplaten stond niet op naam.

Beide bestuurders kregen een proces verbaal. De een voor het veroorzaken van hinder/gevaar, de ander voor het rijden onder invloed en het rijden zonder tenaamstelling. Deze persoon raakte bovendien zijn rijbewijs kwijt.

Nieuws

Meest gelezen

menu