'Recherche is laks geweest in zaak Sharleyne'

Advocaat Liesbeth Poortman uitte felle kritiek op de politie in Hoogeveen die de zaak Sharleyne onderzocht. 'Ze zijn laks geweest'.

Woensdag vroeg zij namens de vader van Sharleyne, Victor Remouchamps aan het gerechtshof in Leeuwarden om de zaak te heropenen.

De argumenten
Het belangrijkste argument: in het rapport van de lijkschouwer staat dat Sharleyne puntbloedingen had, die mogelijk door een verwurging zijn veroorzaakt. Het tweede argument was dat er geen valreconstructie heeft plaatsgevonden. ,,En dat terwijl het kenniscentrum hierover positief adviseert, waarom zou je dat niet doen?'', zegt Poortman.

Vader Victor Remouchamps sprak in de rechtszaal over zijn verdriet en teleurstelling in het OM. Hij wilde geen media te woord staan.

Vertrouwen
Advocaat Poortman heeft er redelijk veel vertrouwen in dat het strafonderzoek heropend wordt. ,,Dat gebeurt na een klaagschrift in 15 procent van de gevallen. Daar hoort de zaak van Sharleyne dan zeker bij. Zij is overleden, maar heeft er recht op dat deze zaak goed wordt onderzocht.''

Over acht weken doet het hof uitspraak.

8 juni 2015
Sharleyne werd vorig jaar op 8 juni dood gevonden onderaan de flat De Arend in Hoogeveen. Haar moeder werd die nacht aangehouden, maar het OM sloot de zaak omdat niet te achterhalen zou zijn of het meisje is gevallen, gesprongen of van de flat is geduwd.


Advocaat Liesbeth Poortman aan het woord. FOTO DVHN.

Nieuws

Meest gelezen

menu