Rechter stelt zaak Robbin R. uit

Een forensisch accountant gaat nader onderzoek doen in de zaak tegen de familie R. uit De Kiel. Dat heeft de rechtbank in Assen vrijdag bepaald.

Daarmee is de inhoudelijke behandeling van de zaak andermaal uitgesteld.

De advocaten van de familie R. betoogden donderdag bij de Noordelijke Fraude Kamer dat de laatste boekhouder van autobedrijf Zwaluw de cijfers van het failliete bedrijf eerst op orde moet brengen. Het bedrijf ging in augustus 2013 failliet en de curator deed daarna aangifte vanwege een ondeugdelijke boekhouding.

Beroerde boekhouding
Directeur Robbin R. en zijn ouders zouden tientallen auto's uit de boedel hebben gehaald. De advocaten van plaatsten daar vraagtekens bij. Op het moment dat het faillissement werd uitgesproken had de boekhouder het beroerde werk van zijn voorganger nog niet op kunnen ruimen. Uit alle financiële gegevens zou blijken dat van een faillissement helemaal geen sprake zou zijn.

De rechtbank heeft nu, ter ondersteuning van het strafrechtelijk onderzoek, een specialist aangewezen op het gebied van economische en financiële delicten. Als die zijn werk heeft gedaan wordt een nieuwe datum voor behandeling bepaald.

Hennepkwekerij
Een maand voor het faillissement van Zwaluw werd een ondergrondse wietkwekerij bij de woning van de familie R. ontdekt. In deze zaak is Robbin R. nu geen verdachte meer, maar met die ontdekking kwam de uitgebreide zaak aan het licht die door de Noordelijke Fraude Kamer wordt behandeld. Het Openbaar Ministerie claimt 1,7 miljoen euro van de familie. Dat geld zou zijn verdiend met hennepteelt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu