Rechter straft 'respectloos gedrag' hard af: vijf weken cel voor tonen geslachtdeel

Een 33- jarige Assenaar die zijn geslachtsdeel liet zien op het station aan een jonge vrouw uit Emmen, moet vijf weken de cel in. Dat is een veel zwaardere straf dan de officier van justitie had geëist, namelijk 250 euro boete. Rechter: ,,Ik tap even uit een ander vaatje.’’

Vrouwe Justitia.

Vrouwe Justitia. ANP

De man intimideerde de vrouw op het station in Zwolle, toen zij daar wachtte op de trein naar haar woonplaats Emmen. Hij vroeg haar of ze seks met hem wilde en stak zijn hand in zijn broek. Daarna stapte hij ook in de trein naar Emmen en gaf de vrouw hem aan bij de treinsteward. Toen hij werd aangehouden riep hij dat de vrouw hem zou hebben uitgedaagd.

Rechter hekelt gedrag

Rechter Marcel Wolters noemde het gedrag van de man ,,vervelend en respectloos’’ en rekende hem aan dat de hij zich niet uit de gevangenis heeft laten ophalen om zijn verhaal voor de rechter te doen.

,,Ik tap daarom uit een ander vaatje’’, zei de rechter. Hij veroordeelde de man tot drie weken gevangenisstraf. Omdat hij nog een voorwaardelijke straf van twee weken had staan, moet hij in totaal vijf weken zitten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Rechtbank
menu