Rechter veegt plannen voor nieuwe woningen aan Lienstukken in Grolloo definitief van tafel

Bewoners uit Grolloo hebben gelijk gekregen van de hoogste bestuursrechter in de Raad van State: landschappelijk zijn de nieuwe woningplannen aan de straat Lienstukken in Grolloo niet in orde. Het plan is ‘vernietigd’.

In Grolloo zullen de tien woningen aan de straat Lienstukken definitief gebouwd worden. Dat gebeurt door Stoffers Bouwbedrijf uit Ekehaar.

In Grolloo zullen de tien woningen aan de straat Lienstukken definitief gebouwd worden. Dat gebeurt door Stoffers Bouwbedrijf uit Ekehaar. Foto: DVHN

Daarmee gaat de bouw van zes starterswoningen en vier huizen in de vrije sector aan de zuidzijde van Grolloo niet door. „Je bent weer terug bij af”, reageert wethouder Ivo Berghuis (Combinatie Gemeentebelangen) van de gemeente Aa en Hunze. „Voor ons is het teleurstellend dat een traject waar we acht jaar mee bezig waren niet doorgaat. Dat zal voor de ontwikkelaar niet minder zijn.”

Of er nu definitief geen huizen aan de zuidkant van Grolloo komen, durft wethouder Berghuis niet te zeggen. Het gemeentebestuur wil eerst om tafel met de ontwikkelaar, Stoffers Bouwbedrijf uit Ekehaar. „We kunnen geen duidelijkheid geven op hoe het nu verder zal gaan.” Duidelijk is wel dat er meer rigoureuze wijzigingen nodig zijn voor toekomstige woningbouw op deze plek. Berghuis: „De Raad van State heeft geoordeeld dat het anders moet. We kunnen niet volstaan met een kleine aanpassing en de plannen dan weer indienen.”

Nieuws

menu