Rechts inhalen, door rood rijden, 50 kilometer te hard rijden, bumperkleven en vermoedelijk ook nog cocaïne gebruikt. Bestuurder bij Meppel is aangehouden

Politie. Foto: NDC Mediagroep

De politie heeft gistermiddag een bestuurder aangehouden die wel erg veel overtredingen begin. De politie vermoedt dat hij onder invloed reed van meerdere soorten drugs.

De bestuurder reed 150 kilometer per uur op de A28 tussen Zwolle en Meppel, waar 100 is toegestaan, toen hij werd opgemerkt door de politie, in een onopvallend auto. Volgens de politie was hij telkens aan het bumperkleven en haalde hij meerdere malen rechts in. Bij knooppunt Lankhorst reed hij vervolgens met vier wielen over het puntstuk om in te voegen op de A32.

Hij sloeg vervolgens bij Meppel van de snelweg af, maar de overtredingen gingen door. Na het negeren van een rood verkeerslicht, is door de politie staande gehouden.

Drugs

Tijdens zijn staande houding hadden de agenten het vermoeden dat hij reed onder invloed van verboden middelen. Een speekseltest gaf het gebruik van cocaïne, amfetamine, THC en methamfetamine aan.

De bestuurder is daarop aangehouden, en overgebracht naar het politiebureau. Daar moest hij een bloedonderzoek laten doen door een GGD-arts. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend. Maar de politie denkt dat daar nog wel een proces-verbaal uit voorkomt. Die heeft hij echter al gekregen voor het te hard rijden, negeren van een rood verkeerslicht én het rijden over het puntstuk. Ook wordt de bestuurder aangemeld bij het CBR voor een gedragscursus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu