'Reconstructie gebeurtenissen bij flat Sharleyne in Hoogeveen'

Sharleyne en vader Victor. FOTO DVHN

Is Sharleyne (8) uit Hoogeveen van de tiende verdieping van haar flat gesprongen, gevallen of gegooid? Een reconstructie van de gebeurtenissen bij de flat kan hierover veel meer duidelijkheid geven.

Dat is de overtuiging van de Groningse advocaat Liesbeth Poortman. Zij vertegenwoordigt de vader van het meisje, Vincent Remouchamps. Sharleyne is in de nacht van 7 op 8 juni vorig jaar dood gevonden onderaan de flat, waar zij met haar toen 35-jarige moeder woonde.

Verdachte af

De moeder van het meisje is die nacht aangehouden als verdachte. De vrouw is drie dagen vastgehouden, maar weigerde op het politiebureau een verklaring af te leggen. Het Openbaar Ministerie (OM) constateerde na bijna drie maanden onderzoek dat niet kan worden vastgesteld wat er precies is gebeurd. De moeder wordt niet vervolgd en ook niet meer als verdachte gezien. Het onderzoek naar de toedracht is door het OM gesloten. Advocaat Poortman is het daar niet mee eens. Zij vindt dat politie en OM lang niet alles uit de kast hebben getrokken om de waarheid boven tafel te krijgen. De raadsvrouw heeft namens de vader een klaagschrift ingediend bij het hof in Leeuwarden. De advocaat wil dat het onderzoek naar de dood van het meisje wordt heropend en ook dat een reconstructie wordt gedaan. In mei wordt haar verzoek behandeld op een besloten zitting bij het hof.

Nieuws

Meest gelezen

menu