Lange file op de N34: topdrukte Recreatieplassen bij Gasselterveld en 't Nije Hemelriek, politie roept op niet meer te komen

Topdrukte bij de recreatieplassen bij Gasselte. Foto: Martijn Harms / Twitter

Het scenario van Hemelvaartsdag lijkt zich vrijdag tijdens dezelfde tropische hitte te herhalen: de parkeerplaatsen van de zwemplassen Gasselterveld en ‘t Nije Hemelriek staan overvol.

Politie Aa en Hunze en boswachter Martijn Harms roepen via social media mensen op om het recreatiegebied bij Gasselte te mijden en te kiezen voor een andere zwemplas.

Toegangswegen afgesloten

Bij het Gasselterveld en ‘t Nije Hemelriek is het terrein inmiddels afgezet met hekken. De Bosweg - die het recreatiegebied met de N34 verbindt - is inmiddels afgesloten. Ook is de toegangsweg vanaf de Houtvester Jansenweg dicht.

Harms schat dat er zo’n tweeduizend auto’s op de parkeerplaatsen staan.

Filerijden op de N34 en verkeersregelaars

Als gevolg van de drukte rondom de recreatieplassen staat rond één uur op de N34 tussen Gieten en de afslag Gasselte een file van enkele kilometers. Bij de afslag Gasselte houden verkeersregelaars de stroom auto’s onder controle.

Waar kan je nog meer zwemmen in Drenthe?

Ook bij het Blauwe Meer tussen Smilde en Dwingeloo, de Baggelhuizerplas in Assen, De Kibbelkoele bij Noord-Sleen, Schoonhoven tussen Elim en Hollandscheveld en de Grote Rietplas bij Emmen worden vandaag veel badgasten verwacht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu