Regiomanagers Vanboeijen dreigen functie neer te leggen

Vanboeijen in Assen. Foto: Google Streetview

Na een roerig jaar, chaotische weken en tumultueuze dagen is bij personeel van zorginstelling Vanboeijen in Assen de maat vol. Het moet anders. Komende maandag en geen dag later.

Dat blijkt uit verklaringen van regiomanagers in het managementteam (mt) en de medezeggenschapsraad (mr) van Vanboeijen. In navolging van de mr zijn ook de (interim) regiomanagers met een ondubbelzinnige boodschap  gekomen: ,,Er moet schoon schip worden gemaakt om deze zeer ernstige crisis binnen Vanboeijen te doorbreken. Het ergste is dat het helemaal niet meer gaat over de cliënten en de medewerkers.”

Ook de regiomanagers eisen het vertrek van voorzitter Janny Vlietstra van de raad van toezicht (rvt) en hebben het vertrouwen opgezegd. De managers en mr willen dat maandag een onafhankelijk interim-voorzitter van de rvt wordt aangesteld. De managers zeggen hun functie neer te leggen als dat niet gebeurt.

Vlietstra liet zaterdag weten dat zij absoluut niet van plan is om op te stappen. Zij krijgt veel verwijten. Vlietstra wordt beschuldigd van het onder druk zetten van de mr. In de korte tijd dat zij in de rvt zit, zou zij te veel op de stoel van de raad van bestuur zijn gaan zitten. ,,Ik herken mij niet in het geschetste beeld”, zegt de oud-PvdA-senator in een korte reactie. ,,In deze verklaring worden alle fatsoensnormen overschreden. Ik blijf voorzitter, want Vanboeijen heeft nu eenmaal een toezichthouder nodig.”

Nieuws

Meest gelezen

menu