Reislustige Emmer wasberen nog altijd op pad (bij hotel werd niets gevonden)

Waar zijn de vijf ontsnapte Emmer wasberen gebleven? Niemand weet het. Foto: DvhN

De vijf wasberen die vorige week zijn ontsnapt uit de Emmer dierentuin Wildlands zijn nog steeds allemaal zoek. Na een tip is er gezocht rond het Flechter-hotel aan de Van Schaikweg, maar daar is niets gevonden.

De vijf ontsnapte dieren maken deel uit van een groep van elf Limburgse wasberen die vorige maand in Wildlands arriveerde. Zij deelden sindsdien een verblijf met tien oudere soort genoten die al langer in Wildlands woonden.

Vorige week kwamen de verzorgers erachter dat het gezelschap niet meer compleet was. Hoe de vijf ‘Limburgers’ de benen konden nemen, is nog altijd een raadsel. De rest van deze wasberen zit inmiddels in het binnenverblijf.

Op wandelpaden in het dierenpark is wasberenpoep gevonden. Of ze nog in Wildlands zijn, is onduidelijk. Om die reden heeft Wildlands ook de dierenambulance ingelicht. Om de dieren te vangen, staan er in en rond de dierentuin zo’n twintig vangkooien met daarin vlees, vis en gevogelte.

Wasberen zijn wat voedsel betreft niet kieskeurig, het zijn alleseters. Ze kunnen zich volgens een woordvoerster van Wildlands op eigen kracht prima in leven houden.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu