Reizen vanaf Eelde naar wintersport Zweden geannuleerd

Skien in het Noorse Trysil. Foto: BBI Travel

De wintervluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains Airport in Zweden zijn voor dit winterseizoen geannuleerd.

Reisorganisatie BBI Travel uit Eelde heeft besloten de vluchten pas het volgende winterseizoen op te starten. Directe aanleiding voor de annulering is dat ook Zweden op code oranje is gegaan, zegt directeur Henk van der Kooi.

,,Vanuit Zweden terugkerende reizigers moeten in ons land minimaal tien dagen in quarantaine. Voor bestemming Noorwegen geldt een tiendaagse quarantaineplicht bij binnenkomst. We verwachten binnen afzienbare tijd geen versoepeling van de maatregelen.”

Grootste skigebieden van Noorwegen en Zweden

Scandinavian Mountains ligt op de grens van Zweden en Noorwegen, nabij de grootste skigebieden van Noorwegen (Trysil) en Zweden (Sälen). Het gebied is ook geschikt voor tochten met huskysledehonden en sneeuwscooters.

BBI Travel zou dit winterseizoen voor het eerst skireizen naar Scandinavian Mountains organiseren vanaf de luchthaven Eelde. De eerste vlucht zou half december gaan, maar die werd vanwege corona uitgesteld naar 21 januari. Nu ziet BBI Travel deze winter af van de vluchten.

Volgend jaar weer

Volgend jaar wil de reisorganisatie de Zweedse wintersportbestemming vanaf Eelde opnieuw in het programma opnemen. Volgens Van der Kooi boekte een deel van de passagiers de reis om naar volgend jaar. Andere passagiers ontvingen hun geld terug.

Nieuws

menu