Reizigers in het Noorden in de kou door opgeheven buslijnen en verdwenen haltes. ’Lijkt alsof wij het afvoerputje van Nederland zijn’

Miranda (l.) bij de verdwenen bushalte in Zuidvelde met Renate, haar zoontje Milan en Stan en Ruben. De tractor is nu hun vervoermiddel.

Miranda (l.) bij de verdwenen bushalte in Zuidvelde met Renate, haar zoontje Milan en Stan en Ruben. De tractor is nu hun vervoermiddel. Foto: Jos Schuurman

Reizigers in het openbaar vervoer zitten in de hoek waar de klappen vallen. Buslijnen die opgeheven worden en haltes die definitief verdwijnen: het zijn vooral bewoners in het Noorden die getroffen zijn door de verdere verschraling. Want hoe kom je van A naar B als de buslijn wordt opgeheven?

„Het lijkt wel alsof wij het afvoerputje van Nederland zijn. Overal wordt alles goed geregeld, maar in het noorden moeten we het vaak zelf maar uitzoeken. Zoals hoe je van A naar B komt. Tot voor kort reed hier gewoon ieder uur een bus en konden we komen waar we wilden. Maar die is nu geschrapt en dat betekent dat veel bewoners hier nu in een isolement zitten. Die kunnen geen kant meer op.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's