Rekening van Willeke Dost is al leeggehaald

De rekening van Willeke Dost bij de Rabobank is rond 2008 leeggehaald door de bewindvoerder. Tot grote woede van een deel van de familie.

De politie bevestigt dat op de rekening een substantieel bedrag stond, in ieder geval meer dan 10.000 euro en minder dan een ton. Verder wil de politie het bedrag niet specificeren.

Volgens de politie was een tante van Willeke destijds bewindvoerder. Normaal gesproken kunnen alleen bewindvoerders bij de rekening. Maar Klaasje Wopken uit Nieuw-Amsterdam weet van niets, zegt ze. Ze is geïrriteerd, want Wopken wilde Willeke nooit dood verklaren. Hoe het dan toch mogelijk was om de rekening leeg te halen is onduidelijk.

Woedend

Klaasje Wopken-Vorsteveld is de schoonzus van Truus Wopken, de moeder van Willeke. Truus was getrouwd met Willem Dost. Het stel kwam bij een verkeersongeluk op Tweede Kerstdag 1977 op de Drentse Mondenweg om het leven. Een zus van Willem, Lammie Dost uit Valthermond, is woedend dat de rekening nu leeg is gehaald. Ze heeft een boze brief naar de officier van justitie geschreven, zegt ze, en wil dat de zaak tot op de bodem wordt uitgezocht. ,,Dat is het minste dat ik nog voor Willeke kan doen.’’

Klaasje Wopken-Vorsteveld erkent dat ze haar financiën vooral liet doen door haar man Theo, die in 2010 aan lymfeklierkanker overleed. Op de vraag of hij dan degene is geweest, die de rekening leeg heeft gehaald, zegt ze geëmotioneerd daar niet aan te willen denken. Ze vindt de vragen over de rekening van Willeke niet relevant. ,,Het belangrijkste is dat we haar vinden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu