Agnieszka en Jan achtervolgen dieven in het centrum van Emmen. 'Toen ik zag dat hij een mes trok, liet ik los en rende ik terug naar de winkel'

In de rubriek Oud & Nieuw(s) blikken we terug op het (bijna) afgelopen jaar. Vandaag januari, de maand waarin Jan van Peer en zijn vriendin Agnieszka Tymoszczuk tegelijkertijd achter verschillende verdachte figuren in het Emmer centrum aan renden.

Jan van Peer en zijn vriendin Agnieszka Tymoszczuk renden begin dit jaar op verschillende plekken in Emmen tegelijkertijd achter dieven aan.

Jan van Peer en zijn vriendin Agnieszka Tymoszczuk renden begin dit jaar op verschillende plekken in Emmen tegelijkertijd achter dieven aan. Foto: Boudewijn Benting

Jan van Peer had het al zo vaak tegen zijn vriendin Agnieszka Tymoszczuk gezegd. ‘Heb je, om wat voor reden dan ook, mijn hulp nodig, bel mij. Dan kom ik meteen.’ Dus wat deed de Emmense toen zij begin dit jaar de achtervolging inzette toen een verdachte jongeman ‘haar’ winkel uitrende? Juist, ze belde haar vriend. ,,Maar wat gebeurde er? Hij drukte mij steeds weg’’, zegt Tymoszczuk. Daar bleek een goede reden voor te zijn. Even verderop in het centrum had hij op dat moment een vergelijkbare klus. Hij rende achter een knaap aan die een oudere man had beroofd van zijn mobiele telefoon.