Restaurant Bij Jaap verhuist naar de Markt

Jaap en Trijntje Braaksma van restaurant Bij Jaap in Assen. Foto: DvhN

Bij Jaap in Assen verhuist van de Torenlaan naar de Markt. Het restaurant gaat maandag 4 april open in het voormalig pand van Fosbury en wordt met hetzelfde concept voortgezet.

Bij Jaap in Assen verhuist van de Torenlaan naar de Markt. Het restaurant gaat maandag 4 april open in het voormalig pand van Fosbury en wordt met hetzelfde concept voortgezet.

De locatie heeft de doorslag gegeven voor de verhuizing, legt chef Jaap Braaksma uit. De Torenlaan ligt niet op de looproutes, terwijl de Markt zich meer en meer ontwikkelt tot het horecaplein in Assen. Bovendien kan Bij Jaap op de Markt een eigen terras inrichten.

Om die mogelijkheden te benutten gaat het terras om 14.30 uur open. Lunchen kan alleen op afspraak. ,,We gaan tussen de middag geen broodjes verkopen of zo. Er zijn voldoende collega's die dat al heel goed doen,'' zegt Trijntje Braaksma.

Het restaurant gaat op dezelfde leest verder met als specialiteiten het verrassingsmenu en het driegangen keuzemenu. Bij Jaap kreeg hiervoor november vorig jaar de Bib Gourmand uitgereikt. Die wordt verstrekt door Michelin aan restaurants met driegangen menu's voor maximaal 37 euro. Bib is de afkorting van Bibendum, het Michelinmannetje.

Voor Braaksma betekent de Bib niet dat hij nu de jacht gaat openen op een Michelin-ster. ,,Nee, de Bib is een super bekroning, maar we blijven met twee voeten op de grond staan. Een Michelin-ster is natuurlijk wel de grootste bekroning die je kan krijgen als kok. Een ster overkomt je.''

Bij Jaap is sinds vijf jaar gevestigd aan de Torenlaan. Op 26 maart gaat de zaak dicht om op 4 april weer te openen. ,,Op de huidige locatie hadden we moeten verbouwen wanneer we waren blijven zitten. We krijgen nu een mooi licht gebouw en een nieuw interieur.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu