Coronamaatregelen de druppel: restaurant Brasserie 21 in Assen failliet

Restaurant Brasserie 21 in Assen in betere tijden. Foto archief DvhN

Restaurant Brasserie 21 aan de Markt in Assen is dinsdag door de rechtbank in Assen failliet verklaard.

De gedwongen sluiting als gevolg van het coronavirus kostte Brasserie 21 de kop, zegt eigenaar Michel Dijk. Van Dijk heeft het faillissement zelf aangevraagd.

Hoogte schuld nog niet duidelijk

Van Dijk is ook uitbater van het naastgelegen restaurant Touché, dat buiten het faillissement blijft. De door de rechtbank aangewezen curator Jan van Burg van De Haan Advocaten en Notarissen in Assen kon woensdag nog geen nadere informatie geven over de oorzaak van het faillissement en de hoogte van de schuld.

Brasserie 21 stond al enige tijd te koop. Hoofdreden hiervoor was dat er geen personeel te krijgen was en twee restaurants voor de uitbaters te veel werk werd.

‘Vaste lasten liepen door en er waren geen reserves’

Volgens de eigenaar van Brasserie 21 waren er wel kopers om het restaurant over te nemen, maar is er geen overeenstemming bereikt. Voor Van Dijk betekende de gedwongen sluiting door het virus het definitieve einde. ,,De vaste lasten liepen wel door maar stonden er geen inkomsten tegenover. Er waren geen reserves en ik had daarom geen andere keuze dan de zaak te sluiten”.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu