Restaurant De Loohoeve Schoonloo pakt Michelinster

Jeroen en Marleen Brouwer van De Loohoeve bij de uitreiking. Foto: Livestream Michelin

Restaurant De Loohoeve uit Schoonloo heeft maandag in het DeLaMar Theater in Amsterdam een Michelinster gekregen.

Dat is net bekendgemaakt. Michelinsterren worden alleen uitgereikt aan de allerbeste restaurants. De bijeenkomst begon met een kort optreden van Ellen ten Damme, oorspronkelijk uit Roden.

,,We zitten op een prachtige plek. Als je op een bepaald niveau kookt, dan komen ze vanzelf wel'', zei chef-kok Jeroen Brouwer in reactie op het verkrijgen van de ster. 

Het hing al een beetje in de lucht dat Marleen en Jeroen Brouwer, eigenaren van De Loohoeve, wel eens een ster zouden kunnen gaan krijgen. Het duo runt het restaurant sinds maart 2016.

Gouden Koksmuts

Begin van dit jaar won De Loohoeve op de Horecava in Amsterdam De Gouden Koksmuts. Niet alleen ‘de koning onder de kookwedstrijden’, maar extra bijzonder omdat eigenlijk alleen chef-koks van sterrenrestaurants mogen meedoen.

De Loohoeve had een wildcard gekregen omdat Jeroen Brouwer er - zoals hij zelf toentertijd zei tegen DvhN - heel lang om had gezeurd. De toen nog sterloze De Loohoeve nam het op tegen zeven sterrenrestaurants uit het land, waaronder het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Amsterdam. En won.

Er zijn meer prijzen voor het Drentse restaurant. Gastvrouw Marleen Brouwer werd eerder deze maand nog uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar .

Altijd al ambitie geweest

Als kers op de taart is er nu dus een Michelinster. Marleen en Jeroen Brouwer hebben er zelf nooit een geheim van dat ze een sterrenrestaurant in Schoonloo ambiëren. Afgelopen jaar zijn zeker twee inspecteurs van de Michelingids langs geweest. En ook de hoofdinspecteur van het befaamde sterrenrestaurant-spektakel zou in De Loohoeve hebben gedineerd.

Ons land telde tot deze verkiezing 108 sterrenrestaurants, waarvan behalve de drie driesterrenzaken nog eens zestien met twee sterren en 89 met één ster.

Uitreiking terugkijken

De uitreiking terugkijken kan hieronder. De video begint bij het moment waarop De Loohoeve de ster krijgt.

Nieuws

Meest gelezen

menu