Retropop Emmen wordt tweedaags festival: Anastacia, de Jeugd, Ronnie Flex en Bryan Ferry komen

Het Emmer Retropop wordt een tweedaags festival. De eerste namen zijn bekend: Bryan Ferry, Anastacia, Chi Coltrane en Ronnie Flex en anderen komen in juni naar Drenthe.

De komende editie van Retropop, op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni, heeft vier podia. Het programma staat al aardig in de steigers. Op het hoofdpodium staan op zaterdag in ieder geval Bryan Ferry, Anastacia en Chef Special. Andere opvallende namen voor die dag zijn Chi Coltrane, The Godfathers en De Jeugd van Tegenwoordig.

Nederpop verdwijnt

Een dag eerder is het traditionele optreden voor de campinggasten ingeruild voor een volwaardige festivalavond voor iedereen, met optredens van onder anderen Racoon, Ronnie Flex & Deuxperience en de mashup-band Dare Devils.

De organisatie heeft het festivalterrein iets vergroot en aangepast. Zo is er op zaterdag een vierde podium toegevoegd en verdwijnt het Nederpop-podium. ,,We hebben in de loop der jaren qua Nederpop de beste bands gehad. En we willen niet in herhaling vallen’’, vertelt Richard de Groot van No Limit Events, dat het festival in opdracht van de vereniging Zalavolbate organiseert.

 

Tribute Stage en disco terug

Terug van weggeweest is de zogeheten Tribute Stage. Daarop komen coverbands te staan die - binnen een jaarlijks wisselend thema - nummers van bekende artiesten spelen. Dit jaar is het thema ‘overleden artiesten’ en klinkt het repertoire van onder anderen Elvis Presley (vertolkt door de Emmer zanger Bouke), Bob Marley en Amy Winehouse.

Ook de razend populaire disco keert terug, zij het in een nieuw jasje. Er wordt dit jaar niet in een tent gedanst, maar onder een zogenoemde perfect sky, een open koepel met een groot tentdoek erboven.

Mogelijkheid om door te groeien

Met de keus voor een tweedaags evenement wordt volgens de organisatie tegemoet gekomen aan de wens van veel bezoekers. ,,Tegelijkertijd kunnen wij zo doorgroeien. Het aantal muziekfestivals in ons land is de laatste jaren enorm toegenomen. Om in zo’n concurrerende markt aantrekkelijk te blijven en om aansprekende artiesten te kunnen blijven contracteren, is dat nodig’’, zegt Johan Lubbers van No Limit Events.

De organisatie mikt dit jaar op minimaal 20.000 bezoekers op zaterdag. Op vrijdag is de hoop dat 10.000 bezoekers de weg naar de Rietplas weten te vinden. Omdat het festival nu twee dagen duurt, is de verwachting dat aanzienlijk meer mensen willen overnachten. Het aantal campingplaatsen wordt om die reden verdubbeld tot 3000 personen.

Grootste van Drenthe

Retropop is het grootste popfestival van Drenthe. Het evenement, dat sinds 2008 wordt gehouden bij de Grote Rietplas, trok in juni dit jaar zo’n 17.500 bezoekers.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu