Rick, Richard, Danny en Daphne uit Lhee namen op jonge leeftijd het bedrijf van hun plotseling overleden ouders over: 'We helpen elkaar altijd weer overeind'

Rick (32), Richard (30), Danny (27) en Daphne (25) uit Lhee stonden er ineens alleen voor na het overlijden van hun ouders in 2011 en 2014 . Ze besloten loonbedrijf Vink toch door te zetten. Maar de gifbeker was nog niet leeg: een nieuwe schuur brandde uit, dierbare werknemers overleden onverwachts en onlangs werden er voor meer dan 100.000 euro aan GPS-systemen gestolen. „Na de zoveelste keer denk je wel: ‘Waar doen we het toch allemaal voor?’ Maar we helpen elkaar weer overeind.”

Rick, Daphne, Danny en Richard Wijntjes uit Dwingeloo.

Rick, Daphne, Danny en Richard Wijntjes uit Dwingeloo. Foto: Marcel Jurian de Jong

Het is groot, groter, grootst op een warme namiddag op het terrein van Vink. De ene joekel van een tractor is nog niet voorbij, of de volgende doet het bedrijf ‘op Lhee’ alweer aan. Voor Rick, Richard, Danny en Daphne de gewoonste zaak van de wereld. „Hoeveel machines we hebben? Geen idee. Dat moet vast op papier staan”, lacht Rick. Het gaat zoals het gaat, en dat is prima.

Nieuws

Meest gelezen

menu