Rijk gooit voormalig pand Belastingdienst aan Dalipassage in Emmen in de verkoop

Het voormalige belastingkantoor aan de Dalipassage/Kleepassage in het centrum van Emmen gaat binnenkort in de verkoop. Het gaat om onder meer de kantoren op de bovenste etages in het straatje waar eerder onder meer lectuurwinkel Bruna en Foto Jong te vinden waren.

De Kleepassage, een zorgenkindje van de gemeente Emmen.

De Kleepassage, een zorgenkindje van de gemeente Emmen. Foto: DvhN

De Belastingdienst werkte jarenlang in twee kantoorgebouwen in het Emmer centrum: het pand aan de Dalipassage/Kleepassage en de acht verdiepingen tellende flat boven de voormalige plek van het ANWB-kantoor even verderop. Deze hoge flat, die grenst aan het Raadhuisplein, wordt momenteel verbouwd tot een woongebouw . Er komen 74 appartementen en 8 studio’s in. De oplevering is over ongeveer een jaar.

Vraagprijs nog niet bekend

De Belastingdienst huurde de hoge flat. Dat gold niet voor het lagere kantoorgebouw aan de Dalipassage/Kleepassage. Dat is nog altijd eigendom van het rijk, uitgezonderd de winkelruimtes op de begane grond en die op de eerste verdieping, zo valt te lezen op de site van de Rijksvastgoedbedrijf.

De openbare verkoop van dit pand begint volgens de Rijksgebouwendienst binnenkort. Wat het rijk ervoor wil hebben, is nog niet bekend gemaakt. Het onderkomen bestaat deels uit vijf bouwlagen. Het pand werd in 1976 gebouwd en in 2002 gerenoveerd. De totale oppervlakte bedraagt ruim 3000 vierkante meter.

Zorgenkindje van de gemeente

De Kleepassage is een zorgenkindje van de gemeente Emmen. Niet alleen het voormalige belastingkantoor staat er leeg, maar ook de winkelruimtes op de begane grond. Met de gemeente valt te praten over de verbouw van kantoren tot woningen, zo bleek de afgelopen jaren. Ook leegstaande winkelruimtes op de begane grond worden met medewerking van de gemeente verbouwd tot woonruimtes, maar dat gebeurde tot nu toe alleen in de randen van het centrum. De Kleepassage ligt in de kern.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu