Rijksdienst renoveert kantoren in Assen

FOTO ARCHIEF DVHN

De rijksoverheid investeert in Assen. De kantoorpanden aan de Mandemaat, waar de dienst RVO, DICTU en Economische Zaken zijn gehuisvest, worden gerenoveerd.

Aan de Mandemaat werken in totaal zo'n duizend mensen voor de overheid. De verbouwing/renovatie van het pand is inmiddels door het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) uitgezet. Er wordt gezocht naar vervangende kantoorruimte. Het hoofdkantoor van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is hiervoor in beeld.

Het pand aan de Mandemaat is sterk verouderd. Bovendien is er behoefte aan flexibele werkplekken, waarvan er ongeveer 800 komen voor maximaal 1200 ambtenaren. De verbouw moet medio 2018 klaar zijn. RVO is de rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De dienst stimuleert duurzaam, agrarisch en innovatief ondernemen en is voortgekomen uit het Bureau Heffingen (de mestbank). DICTU is ict-dienstverlener.

Verbinding voor langere tijd

Uit de investering kan worden geconcludeerd dat het ministerie zich voor langere tijd aan de Drentse hoofdstad verbindt. Het aantal overheidsbanen blijft zo (voorlopig) op peil. De afgelopen jaren is daar met enige regelmaat aan getornd. Meest recente voorbeelden hiervan zijn de mogelijke sluiting van de kazerne en de verplaatsing van de rechtbank naar Groningen. Door verenigd verzet van gemeente, provincie, de politiek en werknemers is dit onheil voorkomen.

Uit cijfers van de gemeente blijkt dat het totaal aantal banen in Assen in de overheidssector ongeveer gelijk is gebleven. Dat is opmerkelijk omdat binnen de gemeentelijke organisatie al met al zo'n honderd banen zijn geschrapt. RVO biedt overigens vooral tijdelijke arbeidsplaatsen. Voor de rechtbank wordt nog steeds gezocht naar een medehuurder voor de vrijkomende ruimte. De kans dat dit slaag lijkt reëel.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu