Rijksuniversiteit Groningen en NHL Stenden verzinnen duurzame manier om olie uit de zee te filteren (en daarmee wonnen ze de publieksprijs voor Beste Techidee)

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en NHL Stenden in Emmen hebben samen een manier bedacht om olie op duurzame manier uit de zee te filteren. Ze wonnen woensdag de publieksprijs bij het KIJK-magazine voor het Beste Techidee 2021.

De onderzoeksgroep die de publieksprijs in de wacht sleepte, met vlnr: Vincent Voet, Chongman Ye, Katja Loos en Rudy Folkersma.

De onderzoeksgroep die de publieksprijs in de wacht sleepte, met vlnr: Vincent Voet, Chongman Ye, Katja Loos en Rudy Folkersma. Foto: Corné Sparidaens

Ze zitten ontspannen in een ruimte van de NHL Stenden in Emmen. Vincent Voet (34) en Rudy Folkersma (55), beide lectoren sturen groepen aan die onderzoek doen naar plastic. Ze zijn blij. Deze ochtend hebben ze net gehoord dat ze met de hybride onderzoeksgroep van de RUG en NHL Stenden een prijs hebben gewonnen : het publiek van Nederland heeft hun idee om met biologisch plastic olie uit zee te halen, bestempeld als het beste Techidee.

Nieuws

menu