Rijkswaterstaat: ga niet de weg op (update: 3)

Gladheid. FOTO ANP ANP

De situatie op de wegen in het Noorden is nog steeds verradelijk. Rijkswaterstaat waarschuwt dat mensen in ieder geval tot donderdagochtend beter niet de weg op kunnen. Code rood blijft tot tenminste 20.00 uur van kracht.

De Verkeersinformatiedienst meldt wel dat de neerslag aan het afnemen is. De ANWB meldt dat de snelwegen redelijk begaanbaar zijn. Belangrijkste uitzondering is nu de A37 Hoogeveen-Emmen.

Volgens de ANWB is de situatie licht is verbeterd. Wel blijft code rood vooralsnog van kracht. Het is verradelijk, want plaatselijk en vooral op lokale wegen kan het erg glad zijn.

Ongevallen
De politie Drenthe meldt dat er tussen 11.00 uur en 15.00 uur niet veel ongevallen gebeurden. Vijf keer ging het mis door gladheid; vijf keer bleef het bij blikschade. Tot 11.00 uur gebeurden veertien ongelukken, met drie gewonden.

In de provincie Groningen zijn de afgelopen uren helemaal geen ongelukken geweest vanwege het winterweer. Dat twittert de politie Groningen.

Update 17.00 uur:
De VID meldt dat de situatie onverminderd gevaarlijk is en waarschuwt weggebruikers ook om niet te weg op te gaan.

Update 18.10 uur:
De VID meldt dat de kou zich uitbreidt. De neerslag stagneert daarentegen, dus de wegen worden langzaamaan ijsvrij gemaakt.

Update 20.00 uur:
Inmiddels valt opnieuw neerslag en wordt gewaarschuwd voor nieuwe ijzel op de wegen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu