In Memoriam | Rinus Hendriks (1945-2021) uit Emmer-Compascuum: clubliefde voor Titan op gele klompen

Tijd van Leven beschrijft het gepasseerde bestaan van mensen met een bijzonder verhaal. Vandaag Rinus Hendriks (1945 - 2021) uit Emmer-Compascuum.

Rinus Hendriks was 38 jaar lang actief als voetbalscheidsrechter. Ook stond hij jarenlang tussen de palen van het eerste team van Titan in Nieuw-Weerdinge.

Rinus Hendriks was 38 jaar lang actief als voetbalscheidsrechter. Ook stond hij jarenlang tussen de palen van het eerste team van Titan in Nieuw-Weerdinge. Foto: Familie Hendriks

Kwam Rinus Hendriks eraan lopen, dan hoorde je dat al van grote afstand. Of hij nu naar het voetbalveld ging, het winkelcentrum of naar een verjaardagsfeest, altijd droeg hij gele klompen. ,,Dat vond mijn vader fijn. Alleen als hij naar het ziekenhuis of een begrafenis moest, dan mocht hij van mijn moeder geen klompen aan. En dat gebeurde dan ook niet’’, zegt zoon Erik (53). Maar ook op gewone schoenen viel de inwoner van Emmer-Compascuum op. Hij was bijna twee meter lang. Toen hij een grijze baard kreeg, duurde het maar even of hij had de bijnaam opa.

Nieuws

menu