Risiconiveau Drenthe van waakzaam naar zorgelijk vanwege oplopend aantal besmettingen met corona. Meer maatregelen op komst?

Een medewerkster draagt beschermende kleding op de covidafdeling in verpleeghuis De Horst in Emmen. Foto: Marcel Jurian de Jong

In Drenthe zijn de laatste tijd zo veel coronabesmettingen vastgesteld, dat de situatie er ‘zorgelijk’ is geworden. De provincie Groningen had dezelfde status al eerder gekregen.

Ook Friesland, Twente, Midden- en West-Brabant, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Midden en Noord-Holland Noord zijn nu als zorgelijk gekwalificeerd, blijkt op het corona-dashboard .

De situatie in een regio wordt zorgelijk wanneer in een week tijd meer dan 50 op de 100.000 inwoners positief zijn getest. Dan zijn misschien meer maatregelen nodig om het aantal besmettingen terug te dringen.

Ernstig

In de regio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden is de situatie nog steeds ‘ernstig’. Dat is het hoogste risiconiveau. In die regio’s liggen niet alleen Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, maar ook plaatsen als Delft, Zoetermeer, Amstelveen, Schiedam en Capelle aan den IJssel.

In 4 van de 25 veiligheidsregio’s is de situatie het minst nijpend. Daar geldt de status ‘waakzaam’. Het gaat om IJsselland, Limburg-Noord, Zuid-Limburg en Zeeland.

Ook Friesland, Twente, Midden- en West-Brabant, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Midden en Noord-Holland Noord.

Nieuws

Meest gelezen

menu