Rockband Seb Zukini uit Emmen staat op Eurosonic 2022 en doet mee aan coachingtraject Hit The North

Seb Zukini in actie. Foto: Jan Lenting

De Drentse rockband Seb Zukini uit Emmen is geselecteerd voor het talentontwikkelingstraject Hit The North 2022 en treedt onder die vlag ook op tijdens Eurosonic in Groningen in januari 2022.

Dat hebben Jeroen van Veen ( Within Temptation), Cynthia Weiss (CYNN) en Jan Stam ( Kunst Cultuur) zaterdag bekendgemaakt.

De groep bestaat uit Sebastiaan Kusters (zang), Ruben Lennaerts (bas), Robert-Jan Zigterman (drums), Herman Klompmakers (gitaar/keys) en Martin van Loon (gitaar). Zij krijgen het komende jaar extra ondersteuning om door te groeien naar regionale en landelijke podia.

‘Groep is klaar om door te groeien naar groter circuit’

De groep maakte de afgelopen weken onderdeel uit van het Drenthe coachingtraject Drentsch Peil XL en deed mee aan peilsessies, coachingdagen, worskhops en showcases.

,,Seb Zukini presenteerde zich in de afgelopen editie van Drentsch Peil XL als de meest complete band”, aldus de drie coaches. ,,Het knetterstrakke samenspel, uitstekende instrumentbeheersing en een goede performance en zang van de frontman, maakt deze interessante en talentvolle groep klaar om door te groeien naar een groter circuit.”

Nieuws

Meest gelezen

menu