Muziek, parade, paarden en bier: Roden maakt zich op voor feestweek rond Rodermarkt

Vrijwilliger Jos Davina maakt het terrein bij de enorme parasoltent op het jaarbeursterrein in Roden klaar. Foto: Marcel Jurian de Jong

Roden en omgeving staan op scherp voor zes dagen feest. De Rodermarktfeestweek begint vrijdag en tot en met woensdag zijn er festiviteiten in het dorp.

Kermisexploitanten leggen de laatste hand aan de opbouw van hun attracties en op het jaarbeursterrein zijn veertig vrijwilligers actief in grote tenten en onder de kolossale parasol met een doorsnede van 21 meter. In loodsen in het dorp worden de wagens voor de parade van zaterdag klaar gemaakt. Kortom: Roden en omgeving maken zich op voor de Rodermarktweek.

Vrijdagmiddag gaat het feest van start met de mini-missverkiezing, de opening van de Jaarbeurs van het Noorden en de kermis op de Brink. ‘s Avonds breekt onder andere Mooi Wark de grote feesttent af en in de cafés in het dorp is livemuziek.

Rodermarktparade

De zaterdag staat in het teken van de Rodermarktparade. De optocht van twaalf praalwagens, die duizenden mensen trekt, is deze dag twee keer te zien, vanaf half twee en zeven uur ‘s avonds. Daarna begint de drukste feestavond van week in kroegen en de feesttenten, waar de drankjes worden betaald met de Ronermark.

Zondag wordt er op motor geracet om de Gouden Helm op het circuit in Steenbergen en maandagavond is het weer feest tijdens de Rodermarktnacht. Sommige bezoekers zullen ‘s morgens om zes uur nog de opening van de paardenmarkt meemaken, waar de feestweek zijn bestaansrecht aan ontleent. Later op de dag gaat ook de grote warenmarkt in het centrum van start.

Gokje op kortebaandraverij

Wie er dan nog niet genoeg van heeft kan woensdagmiddag een gokje wagen op de traditionele kortebaandraverij op het zand dat over de Norgerweg is gestrooid.

Nieuws

menu