Roelof Keen oet Klazienaveen: 'Koken met Keen hef een flinke scheut humor' | hier kom ik weg

De rubriek Hier kom ik weg is een samenwarking met het Huus van de Taol en giet over Drenten en heur verhalen. Dat Roelof Keen oet Klazienaveen van schrieven holdt, was al bekend. Hie hef twie Drèentstaolige boeken op zien naam staon. Maor dat e ok gek is op koken, wet niet iederien. In zien neiste boek Koken met Keen komt beide hobby’s samen.

Roelof Keen.

Roelof Keen. Eigen foto

Van makreel met witlofsalade en Zuud-Afrikaanse bobotie tot pindasoep oet Gambia en steufperen volgens het recept van zien zus Mientje; Roelof Keen hef in zien leven al hiel wat recepten verzameld. ,,Toen ik inspiratie zöcht veur een nei boek, vreug een goeie vriendin waorum ik gien kookboek schrieven gung. Dat leek mij mooi. En dan gien gewoon kookboek, maor iene met verhaalties over waorum ik juust die gerechten derin zet heb.”

As rolstoelatleet har Keen (57) al hiel wat van de wereld zien en daornao hef e met zien partner Anja veul reisd. Mooie inspiratiebronnen veur veul recepten en verhalen. ,,Het boek is des Roelofs met geregeld een vleugie humor en soms een flinke scheut.”

Nieuws

menu