Roelof Pieter Koning stopt als wethouder van Meppel en keert terug naar Rijkswaterstaat

Roelof Pieter Koning stopt zes jaar als wethouder van Meppel. Dat heeft hij donderdagavond aan het begin van de raadsvergadering bekendgemaakt.

Hij geeft na 14 juni het stokje door, als zijn partij - de VVD - een opvolger heeft gevonden die past bij zijn portefeuille.

Koning: ,,Meppel maakt best grote stappen. Trots ben ik vooral op de investeringen in de binnenstad, met als hoogtepunt de terugkeer van de bioscoop in Meppel. Tegelijkertijd heb ik vanuit die betrokkenheid de lat voor mezelf en mijn omgeving wel eens erg hoog gelegd.”

‘Estafetteloper’

„Als wethouder krijg je dossiers van je voorganger en weet je dat je op een moment het weer gaat overdragen aan een opvolger. Wat dat betreft ben je net een estafetteloper. Ik heb me altijd gesteund gevoeld door de samenleving, de gemeenteraad en mijn eigen partij. Ook de samenwerking binnen het college was productief. Met een zeer dubbel gevoel neem ik binnenkort afscheid”, aldus Koning, refererend aan de huidige coronacrisis en het daaruit volgende digitaal vergaderen.

Terug naar Rijkswaterstaat

Donderdag 11 juni zal hij de laatste keer het college vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Per 15 juni treedt Koning in dienst bij Rijkswaterstaat, waar hij na zijn studie ook zijn loopbaan begon. Als districtshoofd voor Drenthe en Groningen gaat hij zich ook daar inzetten voor de bereikbaarheid van Noord Nederland.

Bijna 12 jaar raadslid en fractievoorzitter

Roelof Pieter Koning (42) was voor het wethouderschap bijna 12 jaar raadslid en fractievoorzitter. In 2014 en 2018 was hij lijsttrekker voor de VVD. Halverwege deze bestuursperiode zet hij nu een volgende stap in zijn loopbaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu