Roemrucht Hotel Braams in Gieten is eindelijk verkocht. Vastgoedbelegger uit Meppel neemt pand over

Hotel Braams in Gieten is verkocht. Vastgoedbelegger Klaas Timmerman uit Meppel heeft met zijn bedrijf Tim Beheer het oude hotel uit 1617 overgenomen.

Hotel Braams staat leeg en wordt niet meer gebruikt als repetitieruimte

Hotel Braams staat leeg en wordt niet meer gebruikt als repetitieruimte

Braams is sinds 8 mei in handen van Timmerman, die 950.000 euro heeft moeten neertellen voor het leegstaande pand in het centrum van Gieten. Hij heeft het overgenomen van het zorgechtpaar Marriëtte en Gerard Brouwer, die het eind 2017 kochten voor 900.000 euro. Het plan was om een woonzorgcentrum in de zeventiende-eeuwse voormalige herberg te plaatsen.

Beslag gelegd

De Brouwers zullen overigens vooralsnog niets van het geld zien dat is neergelegd voor het pand. De Rabobank heeft daar een groot deel van ingenomen omdat de Brouwers nog grote schulden bij de bank hadden. Dit na het faillissement van De Buurtzuster dat het echtpaar runde.

Na het aftrek van het geld voor de bank blijft er nog de resterende overwaarde van zo’n 350.000 euro. Maar daar is beslag op gelegd door curator Jeroen Reiziger van Trip Advocaten uit Assen. Hij handelt het faillissement van De Buurtzuster af. Inmiddels heeft hij het echtpaar en twee van hun bv’s voor de rechter gedaagd in een civiele procedure.

Timmerman aasde al geruime tijd op het pand in het centrum van Gieten. Hij heeft vorig jaar ook al getracht om met een andere bv van hem - Orcom Vastgoed en Beleggingen - aan het pand te komen. Steeds werd gezegd dat de partijen er bijna uit waren, maar vaak bleek dat niet het geval. Maar twee weken geleden is dan het koopcontract ondertekend.

Verhuren?

Het idee van Timmerman was om het leegstaande hotel te verhuren aan een (noordelijke) zorgpartij die er mensen wil plaatsen die lijden aan dementie. Of dit nog steeds het plan is, is onduidelijk. Zowel bij Orcom Vastgoed en Beleggingen als bij Tim Beheer wordt de telefoon niet beantwoord.

Ook Marriëtte en Gerard Brouwer wilden een woonzorgcentrum voor mensen met dementie realiseren in Gieten. Dat hadden ze ook al gedaan bij Zuidlaarderhout in Zuidlaren. Maar eind 2018 stortte hun kleine zorgimperium ineen nadat de stekker werd getrokken uit De Buurtzuster. Enkele maanden daarvoor kwam aan het licht dat er het nodige misging bij De Buurtzuster en Zuidlaarderhout. In Hotel Braams hadden de Brouwers - terwijl er nog volop werd verbouwd - zelfs al een zeer zorgbehoevende cliënt geplaatst.

Begin 2016 ging Hotel Braams failliet, waarna het voor 535.000 euro werd geveild. Een jaar later kochten de Brouwers het pand.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu