Leven jongeren in Drenthe en Groningen gezonder dan hun ouders vroeger? 'Rokers die ik ken zijn nóg ouder dan jij' | twintigerskrant

Geen alcohol, geen tabak. De jonge generatie groeit qua gezondheid op in een beschermde omgeving. Leven ze ook echt gezonder?

Noëlle Behrendt (links) en Romy Joustra in de keuken van het Carmelcollege in Emmen.  Doordat ze gezellig met de vmbo'ers in één gebouw zitten, kunnen ook deze havisten en de vwo'ers gebruikmaken van de praktijklokalen.

Noëlle Behrendt (links) en Romy Joustra in de keuken van het Carmelcollege in Emmen. Doordat ze gezellig met de vmbo'ers in één gebouw zitten, kunnen ook deze havisten en de vwo'ers gebruikmaken van de praktijklokalen. Foto: Marcel Jurian de Jong

Een middelbare school in Groningen, dik veertig jaar geleden, toen schrijver dezes daar leerling was. Elke ochtend tussen kwart voor 11 en 11 uur was er pauze en dan mochten de vijfde- en zesdeklassers in de kantine een sigaretje roken. Na afloop was de lucht er om te snijden. Buiten dat tijdstip kon je op het schoolplein een rokertje opsteken. De leraren deden dat gewoon voor de klas.

Nieuws

menu